ZOMERSTAGE 2020 

 

Onze zomerstage zit er weer op! Gedurende drie dagen konden meisjes van 6-16 jaar zich volledig uitleven in het voetbal. De eerste dag stond in het teken van afwerken op doel, precieze passing en wedstrijdvormen. Dag 2 stond volledig in teken van fun fun fun. Zo konden de meisjes al spelend leren voetballen. Precisie bij het voetbalbiljart en de voetbaldarts en techniek bij het pannaveld! Dag 3 was voor de meesten misschien wel de belangrijkste dag. Niemand minder dan Red Flame Davinia Vanmechelen kwam langs. Met een goedkeurend oog zag ze dat er toch wel wat talent in onze jonkies schuilt? Wie weet zijn het wel de Red Flames van de toekomst??? Om de dag mooi af te sluiten deelde Davinia de voetbaldiploma's uit en was er tijd voor een foto en een handtekening!

Ook ROB TV kwam een kijkje nemen en sprak met enkele van onze dames. Bekijk zeker eens de bijhorende reportage : https://www.robtv.be/nieuws/evas-tienen-ronden-stage-af-onder-goedkeurend-oog-van-red-flame-davinia-vanmechelen-104029?fbclid=IwAR3yiVuJec3ZaZiolJf56cbzmY_7mjphmqtnatpkw8Tzo3HCfHMJ0590n7c

De club wil graag alle aanwezige meisjes, de trainers en het organisatieteam bedanken om van deze stage een geslaagde editie te maken!

28/08/2020

TRANSFERS D1 2021-2022

 

Inkomend:

Annelore Mievis (Standard), Mischa Sneyers (KRC Genk Ladies), Noa Allard (KRC Genk Ladies), Femke Jonckers (KRC Genk) Ladies, Linde Janssen (White Star Woluwe), Sara Missair (Charleroi), Ainara Salido (White Star Woluwe), Marlies Dekkers (), Emma Volders (KRC Genk Ladies), Kaatje Vanderheiden (KRC Genk Ladies).

Uitgaand: 

Fleur Verstappen (KV Mechelen), Gianduja Vandeuren ('T Gooi), Fleur Lesuisse (Amerika), Jeniffer Waeckens (Tildonk).

21/07/2021

KVK TiENEN EN EVA'S TIENEN GAAN SAMEN!   

 

Beide clubs waren al een tijdje met elkaar aan het praten over een vergaande samenwerking. En de kogel is nu door de kerk : de Eva's worden een onderdeel van KVK Tienen onder de naam KVK Tienen Eva's. 

Daarmee wordt een professionele structuur gegoten onder het damesvoetbal met als voornaamste doel meer meisjes te laten voetballen binnen een kwalitatieve omkadering en accommodatie. De grote vraag en de overstijgende naam van het project is niet voor niets : KOMT DE VOLGENDE RED FLAME UIT TIENEN?

Toeval of niet, het is een feestjaar voor beide verenigingen. Racing Tienen, waaruit na de fusie met Voorwaars het huidige KVK Tienen ontstond, is in mei 100 jaar geleden opgericht. De Eva’s, die mee aan de wieg van het damesvoetbal in België stonden, mogen 50 kaarsjes uitblazen. Na een jaar aftasten en plannen maken is afgelopen week het dossier goedgekeurd bij de KBVB. Het is nu dus officieel.

 

 

 

 

 

 

 

KVK Tienen zit in een groeiproces', zegt voorzitter Johan Vos van KVK Tienen. 'Afgelopen jaren maakten we werk van een stabiele en brede fundering voor onze club. Dat is de basis van de resultaten die we nu halen bij de jeugd en het A-elftal. Vorig jaar kwam de P4 erbij. En nu dus de dames. Het damesvoetbal, de damessport in het algemeen zit in de lift. Onze Red Flames gaan naar het EK, de perceptie is super. En je merkt aan alles dat er het afgelopen jaar veel inspanningen zijn gedaan voor onze dames. Ik ben zeer verheugd dat we op deze manier onze vereniging verder kunnen uitbouwen voor elke Tienenaar en regiogenoot.'

 

'Voor onze dames en de meisjesjeugd is dit de ideale beslissing', zeggen Wouter Lissens en Koen Schoorens, bestuursleden van DVC Eva’s. 'Met de omkadering van KVK Tienen kunnen wij ons volop op het sportieve concentreren met de knowhow van KVK. Het geeft ons een boost om het damesvoetbal in de regio op een hoger niveau te tillen. Maar ook het zuiver recreatieve blijft belangrijk.'

 

Het nieuwe KVK Tienen Eva’s zal uitkomen in de reeksen van vorig seizoen. Dat wil zeggen het A-team in 1ste nationale dames, een team in 1ste provinciale en een team in 3de provinciale. Op termijn wil KVK met de Eva’s naar de SuperLeague (de hoogste damesafdeling). Daarnaast wordt er stevig werk gemaakt van de uitbouw van de jeugdopleiding. De meisjesafdeling zal zowel het competitieve als zuiver recreatieve voetbal aanbieden.

 

'In en om Tienen is er een enorm potentieel aan meisjes die kunnen en willen voetballen. Met de nieuwe structuur kunnen we meer dan ooit dit project laten groeien en uitbouwen. Er zijn tientallen meisjes die in aanmerking komen om te voetballen. Daarom ook dat we van start gaan onder de noemer: ‘Komt de volgende Red Flame uit Tienen?', aldus Cathy Cabergs van KVK Tienen Eva’s.

 

Voor de jongens wordt het wel een beetje aanpassen. Waarom gelooft KVK Tienen Jeugd heel hard in dit project? Past dit wel binnen het IP-jeugdvoetbalverhaal?

 

Bestuurder Peter Denruyter is ervan overtuigd: 'Als club mogen we niet blind zijn voor een veranderende wereld. Gendergelijkheid, gelijke mogelijkheden voor meisjes en jongens zijn een basisgegeven in onze maatschappij. We zijn bovendien een verbindende vereniging: we willen graag iedereen kansen geven.  Meisjes/damesvoetbal is één van de sporten die de komende jaren gaat groeien. Als trotse Tienenaars willen we dit verhaal op een goeie manier realiseren. Vergeet ook niet dat de Eva’s een nationaal merk zijn binnen het vrouwenvoetbal. En dat gaan we samen met KVK op onze manier duurzaam uitbouwen net zoals met het IP-jeugdvoetbal, met ons P4-team en met ons A-elftal. Allemaal prima redenen om dit verhaal te starten.'

 

KVK Tienen Eva’s organiseert op 17 april een Futbalista Festival, een gratis voetbalnamiddag in het Bergéstadion voor alle meisjes tussen 5 en 16 jaar.  Inschrijven kan via: evastienen.sportief@gmail.com of via https://www.voetbalvlaanderen.be/futbalista/futbalista-festival

 

De volgende stap in het verhaal is de uitbouw - lees verdere verbetering -  van onze accommodaties op de site Bergéstadion-Berberendael om de dames correcte en voldoende wedstrijd- en trainingsfaciliteiten te kunnen aanbieden.

17/03/2021

image001.jpg

COVID-19 STOPZETTING TRAININGEN

 

Omwille van de nieuwe maatregelen omtrent het corona virus worden ALLE trainingen in onze club afgelast voor onbepaalde duur. Wij hopen op ieders begrip, alleen zo komen we hierdoor! 

Stay safe! 

https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/impact-maatregelen-vlaamse-regering-op-de-organisatie-van-het-voetbal-vlaanderen

28/10/2020

COVID-19 STOPZETTING COMPETITIE

 

Voetbal Vlaanderen heeft vanavond beslist alle amateurcompetities per direct stil te leggen voor onbepaalde tijd. Dit wil zeggen dat de wedstrijden van onze Bploeg (1e provinciale) en CPloeg (3e proviciale) voor onbepaalde tijd geannuleerd worden. Jeugdwedstrijden tot en met U17 mogen wel nog doorgaan waardoor de wedstrijden van onze jeugd zoals gepland georganiseerd zullen worden. Ook onze APloeg (1e nationale) mag voorlopig nog blijven voetballen.

Alle trainingen zullen blijven doorgaan, echter wel zonder het gebruik van kleedkamers. Deze zullen vanaf morgen gesloten blijven.

Verder bekijken we als club of het mogelijk is om vriendenwedstrijden voor onze BPloeg en CPloeg te organiseren. Hiervoor houden we jullie via onze Facebookpagina (@DVCEvasTienen) en website op de hoogte.

13/10/2020

UPDATE COVID - 19

Na veelvuldig en grondig overleg tussen de politiek en de sportsector heeft Voetbal Vlaanderen beslist om een doorstart te realiseren voor de sportactiviteiten in Vlaanderen. Hiernaast werd er ook beslist dat vriendenwedstrijden weer toegelaten zijn vanaf vrijdag 14/8 voor alle Voetbal Vlaanderen clubs, zowel indoor als outdoor. Dit wil zeggen dat onze B & C-ploeg, alsook onze jeugd weer opnieuw mag voetballen. Meer informatie over de komende vriendenwedstrijden volgt. 

 

Gezien de politieke beslissing voor heel Vlaanderen, neemt Voetbal Vlaanderen volgende beslissingen met betrekking tot de start van alle Voetbal Vlaanderen competities:

 

- De jeugdcompetities (gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal) van Voetbal Vlaanderen worden zoals gepland aangevat in het weekend van 5 en 6 september 2020.

- De provinciale competities worden aangevat in het weekend van 12 en 13 september 2020 met de geplande tweede speeldag. De 'eerste' speeldag zal worden gespeeld op woensdag 11 november 2020.

Voor onze A-ploeg zal de competitie twee weken worden uitgesteld en dus starten in het weekend van 19/9. 

13/08/2020

COVID - 19

Na de veiligheidsraad van maandag 27/7 heeft het bestuur van Voetbal Vlaanderen op dinsdag 28/7 beslist dat er geen wedstrijden voor seniors (vrouwen en mannen), dit wil zeggen alle officiële (beker)wedstrijden of vriendenwedstrijden, gespeeld mogen worden tot 25 augustus. Dit wil dus zeggen dat ALLE voorbereidingswedstrijden van onze B en C geannuleerd worden. Onze A ploeg speelt wel verder. Let op, hier zijn er enkele wijzigingen in de voorbereidingskalender gebeurd.

Om onnodige risico's te vermijden, heeft onze club ook beslist om de jeugdwedstrijden niet te laten doorgaan tot nader order.

Voor de wedstrijden van de A ploeg gelden er enkele regels. Zo worden er maximum 200 supporters toegelaten. Alle supporters worden geregistreerd bij het binnenkomen van onze club en worden gevraagd een mondmasker te dragen en voldoende afstand te behouden van elkaar. 

Wij vragen nog steeds aan de ouders om de speelsters aan de poort af te zetten en niet mee binnen te komen. De speelsters worden gevraagd zich aan de ingang te registreren, handgel te gebruiken, hun mondmasker op te zetten. Er zal voortaan ook een temperatuurscontrole gebeuren aan de ingang.

Douches en kleedkamers blijven gesloten tijdens trainingsdagen.

Wij rekenen op jullie medewerking om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en vragen dan ook, als er iemand zich niet goed voelt, om zeker NIET te komen trainen, maar thuis te blijven.

28/07/2020

COVID - 19

Na de veiligheidsraad van maandag 27/7 heeft het bestuur van Voetbal Vlaanderen op dinsdag 28/7 beslist dat er geen wedstrijden voor seniors (vrouwen en mannen), dit wil zeggen alle officiële (beker)wedstrijden of vriendenwedstrijden, gespeeld mogen worden tot 25 augustus. Dit wil dus zeggen dat ALLE voorbereidingswedstrijden van onze B en C geannuleerd worden. Onze A ploeg speelt wel verder. Let op, hier zijn er enkele wijzigingen in de voorbereidingskalender gebeurd.

Om onnodige risico's te vermijden, heeft onze club ook beslist om de jeugdwedstrijden niet te laten doorgaan tot nader order.

Voor de wedstrijden van de A ploeg gelden er enkele regels. Zo worden er maximum 200 supporters toegelaten. Alle supporters worden geregistreerd bij het binnenkomen van onze club en worden gevraagd een mondmasker te dragen en voldoende afstand te behouden van elkaar. 

Wij vragen nog steeds aan de ouders om de speelsters aan de poort af te zetten en niet mee binnen te komen. De speelsters worden gevraagd zich aan de ingang te registreren, handgel te gebruiken, hun mondmasker op te zetten. Er zal voortaan ook een temperatuurscontrole gebeuren aan de ingang.

Douches en kleedkamers blijven gesloten tijdens trainingsdagen.

Wij rekenen op jullie medewerking om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en vragen dan ook, als er iemand zich niet goed voelt, om zeker NIET te komen trainen, maar thuis te blijven.

28/07/2020

VOORBEREIDING SEIZOEN 2020-2021 

 

De eerste trainingen zitten er ondertussen op. Onze dames zijn klaar om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hier horen uiteraard ook enkele vriendenwedstrijden bij. Kom je graag supporteren voor onze dames? Klik dan op onderstaande link en neem een kijkje op hun planning voor juli & augustus. 

https://www.facebook.com/DVCEvasTienen/photos/pcb.2204117143066076/2204116586399465/ 

04/07/2020